1 OCAK: YILBAŞI (Nowy Rok)
6 OCAK: EPİFANİ (Trzech Króli)
Bir dini bayramdır. Hz. İsa’nın doğumundan 12 gün sonra kutlanmasına atfen on ikinci gün bayramı olarak da adlandırılır. Doğudan gelen üç müneccimin bebek İsa’yı ziyaret etmesini anarlar.
21 OCAK: BÜYÜKANNELER GÜNÜ (Dzień Babci)
22 OCAK: BÜYÜKBABALAR GÜNÜ (Dzień Dziadka)
8 ŞUBAT: YAĞLI PERŞEMBE (Tłusty Czwartek)
Paskalya Bayramında 40 gün önceki son Perşembe, Yağlı Perşembe günü ilan edilmiştir. Polonya halkı bu günün anlamını unutmamak için, bugüne özel Pączki ve Faworki denilen iki çeşit keki evlerinde pişiriyor ve yiyor.
8 MART: DÜNYA KADINLAR GÜNÜ (Międzynarodowy Dzień Kobiet)
21-22 NİSAN: PASKALYA (Wielkanoc)
Hristiyanlıktaki en önemli bayramdır. Hristiyanların inancına göre Hazreti İsa’nın öldükten sonra dirildiği gündür. Bu günde dini ayinleri, kilise ziyaretleri, aile yemekleri ce yumurta boyama gibi etkinlikler yapılır. Çikolatadan yapılan Paskalya Tavşanı ve Paskalya Yumurtası hediye edilir.
26 MAYIS: ANNELER GÜNÜ (Dzień Matki)
1 HAZİRAN: DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ (Międzynarodowy Dzień Dziecka)
1 AĞUSTOS: VARŞOVA AYAKLANMA GÜNÜ (Narodowy Dzień Pamięci Powstania Warszawskiego)
Varşova ayaklanması, II. Dünya Savaşı sırasında Polonya Halk Ordusu tarafından Varşova’yı Nazi Almanyası’ndan kurtarabilmek için başlatılmış en büyük ayaklanmalardan biridir. Ayaklanma sonucunda 16.000 Polonyalı direnişçi hayatını kaybetmiş, 6000’ini ise yaralanmıştır. Buna ek olarak yaklaşık 15.000ile 20.000 dolaylarında Polonyalı sivil hayatını kaybetmiştir. Ayaklanma sonrası Varşova şehirdeki binaların %85’i yıkılmış ve kullanılamaz hale gelmilştir. Saatler 17.00’i gösterdiğinde, Polonya genelinde sirenler eşliğinde 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirilir. (Provokatif eylemlere karşı temkinli olmakta fayda var.)
14 EKİM: ÖĞRETMENLER GÜNÜ (Dzień Nauczyciela)
1 KASIM: AZİZLER GÜNÜ (Wszystkich Świętych)
Polonya’da her sene 1 Kasım’da kutlanan Azizler Gününde bilinen ve bilinmeyen tüm azizler ve ayrıca şehit düşen askerler anılır. Azizler Gününde acil servisler dâhil neredeyse her yer kapalıdır. İnsanlar en şık kıyafetlerini giyer ve kendileri için önemli olan insanların mezarlarını ziyaret ederek, ölülerin ruhları için mum yakıp dua ederler.
11 KASIM: BAĞIMSIZLIK GÜNÜ (Narodowe święto Niepodległości)
24 ARALIK: Adam Mickiewicz Doğumu
24-25-26 ARALIK: NOEL (Wigilia Bożego Narodzenia)
Nüfusun yaklaşık %95’i Katolik olan Polonya halkının, dini bayramlar arasında önemli bir yere koyduğu bayramdır. Aile yemekleri yenir, geç saatlere kadar sohbet edilir ve kiliseye gidilerek şükür duaları yapılır. 24 Aralık – Noel Arifesi – Hz. İsa’nın doğumundan 1 gün öncesini ifade eder. 25 Aralık – Noel Hz. İsa’nın doğduğu günü ifade eder ve Polonya’da bu gün tatildir. Polonya’da Noel arifesinde en temiz kıyafetleriyle yemek sofrasına oturan Polonyalı aileler, bu güne özel olarak et yemedikleri için, geleneksel Noel yemekleri sebze, hamur işi ve balık bulunur ve herkes az da olsa yemeklerin hepsinden tatmalıdır. Polonya’da Noel yemekleri arasında olmazsa olmazlar; Barszcz (kırmızı pancar) çorbası, komposto, mantar çorbası ve pierogi’dir.